Grizzly's

dinsdag 29 september 2009

Chitika Review

Chitika klinkt misschien als dat bananen merk, maar het is wel 1 van de beste CPC programma's op het internet naast Google AdSense. Als je geinteresseerd bent kan je hier de sign-up pagina bekijken. LET OP: Chitika werkt niet voor Nederlandse blogs, je moet Amerikaanse/Canadese bezoekers naar je website krijgen om met Chitika geld te verdienen. Als je bezoekers uit verschillende landen komen is het het handigst om Chitika samen met Google AdSense te gebruiken.

Bekijk het YouTube filmpje hieronder waar de CTO van Chitika over praat:


Wat is er nou zo speciaal aan Chitika?

Omdat Chitika zijn eigen regels heeft, en die niet hetzelfde zijn als die van Google, heb je meer vrijheid in hoe je je advertenties op je website plaatst. Bijvoorbeeld: Chitika gebruikt images naast de advertenties om de aandacht daar meer op te brengen. Deze images zijn relevant aan de advertenties natuurlijk en dit verhoogd ook de CTR. Vergeleken met AdSense heb je ook meer vrijheid qua tekst type en grootte.

Voor welke websites werk Chitika goed?

Chitika werkt het best voor websites die zich focussen op lokale bedrijven (zoals Pizza bezorgers) en die spullen verkopen. Het aantal adverteerders bij Chitika is natuurlijk kleiner als bij Google. Juist door de marketing van Chitika en de voordelen die zij geven, hebben veel lokale adverteerders juist bij hun een account aangemaakt. Dit heeft enorm veel voordeel als je website over lokale steden gaat.

Hoeveel kan je verdienen met Chitika?

Vergeleken met AdSense krijg ik zelf een hogere CPC. Dit komt in de buurt van de geplaatste advertenties van AdWords gebruikers. Hierover meer in de volgende post.
Verder moet je het zelf ervaren, voor iedereen is het weer anders. Natuurlijk moet je wel voldoen aan de minimum eisen, dit betekend dat je website niet nog in development is en al zoekmachine bezoekers ontvangt.

Als er verder nog vragen zijn, kun je die hieronder in de comments vragen.

Cheers

Husky

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Contact informatie

Heb je vragen over de content op de pagina of de hele blog?
Om contact met me op te nemen kun je een email sturen naar Grizzly en ik zal proberen die zo spoedig mogelijk te antwoorden.