Grizzly's

woensdag 15 juli 2009

Geld Verdienen Met Bloggen - Les 1

Hoe zet je een blogger.com blog op

Goed, het is tijd dat ik een series van blog posts begin over blogs en geld verdienen, en dan online. Veel mensen in Nederland weten gewoon niet dat je gemakkelijk een inkomen van het internet kan verdienen zonder al teveel poespas. Het probleem is dat vele niet weten waar ze moeten beginnen en wat je er precies voor over moet hebben. En als je denkt dat je al te laat bent met online geld verdienen, en er teveel mensen zijn die al een website hebben, daar hoef je geen zorgen over te maken. Er is ruimte en competitie zat.

Als je een beginner bent dat weet je waarschijnlijk niet waar je moet beginnen. Je bent wel aan het juiste addres gekomen.

De meest voorkomende vragen zijn:
  • Heb ik een website nodig?
  • Moet ik er een kopen of bouwen?
  • Hoe moet ik er dan een bouwen?
  • Wat moet ik er opzetten?
  • Hoe vind ik de juiste niche?
  • Wat is een niche?
  • Hoe verkoop ik dingen?
  • Hoe zet ik AdSense op?
  • Wat is AdSense?
  • Wat is AdWords?
  • Welke programma's zijn er nodig?
  • Hoe genereer ik verkeer naar mijn website?
  • Wat is het geheim achter geld verdienen op het internet?
  • etc...
Ik weet zeker dat deze lijst nog wel doorgaat.

Het punt is dat je moet weten hoe je een online geld verdienende imperium opstart. Het probleem is ook dat vele internet marketeers je ook blij willen vertellen hoe... maar alleen als je hun producten koopt. Ook elke van hun zullen waarschijnlijk hun eigen manier hebben die gewoon niet kan falen. Ik weet zeker dat je het ergens wel een keer gezien hebt. Maar wie vertrouw je?

Laten we beginnen bij het begin en de basis, voordat je je geld gaat verspillen. Vergeet andere websites, vergeet AdWords, vergeet Joint Ventures, vergeet Multi-level Marketing, vergeet affiliate marketing. Vergeet gewoon alles en begin met niks en lees hier door.

Laten we beginnen met Google AdSense en blogs.

Deze methode is gratis en gebruik ik hier op deze Geld Verdienen blog. Het punt is dat dit gewoon de snelste en meest kostenloze manier is van online geld verdienen. Het is zo simpel want Google is degene die voor de advertenties zorgt - gratis!. Elke keer als een bezoeker op je blog op een advertentie van Google klikt, krijg je een commissie - oftewel geld. Als je je blog eenmaal heb opgestart zou je eventueel ook nog aan affiliate marketing kunnen doen. Een blog is simpel om te onderhouden. Zelfs blogger blogs van Google zijn gratis en zijn gewoon gelinked met je Google account. Het is makkelijk om op te zetten: het enige wat je hoeft te doen is een naam verzinnen voor je blog en een URL voor de blogspot en je bent klaar. Dit betekent dat je je eigen blog binnen 1 minuut kan maken! Als je eenmaal je blog hebt zul je moeten leren hoe je je blog market en bezoekers naar je website toe kunt trekken. Als je eenmaal doorhebt hoe je dit moet doen, kun je met echte websites beginnen. Een blog zal je de basis leren zonder dat je geld spendeert.

Ik weet niet of je die screenshots hebt gezien op het internet van andere AdSense guru's die bakken met geld verdienen per dag. Is dat bullsh*t? Nee, 99% van wat ze posten is waar. Er zit er soms eentje bij die de boel naait, maar bijna iedereen post zijn echte inkomsten. Het probleem is dat ze niet het hele verhaal vertellen hoe ze aan zoveel geld komen per dag.

Er zijn verschillende strategiƫn om geld te verdienen met Google AdSense, maar laten we even kijken naar de twee meest voorkomende:

1) AdWords gebruiken (mag tegenwoordig niet meer, maar wordt nog wel gedaan) of andere betaalde advertenties om bezoekers te sturen naar de AdSense websites en dus kliks genereren.

2) Gebruik maken van ZoekMachine Optimalisatie (SEO - Search Engine Optimization, zelf houdt ik het liefst de engelse termen aan) en gebruik maken van meerdere blogs met AdSense erop. Let op, dit vereist veel onderhoud.

Dus wat is hun truuk?

AdWords Gebruiken

Dat is wat ze je niet vertellen.

Op al die screenshots die ze laten zien hoeveel ze verdienen, vertellen ze er nooit bij hoeveel ze aan advertentie kosten hebben besteed. Ze verdienen misschien wel €600 per dag maar als ze AdWords gebruiken dan zullen ze waarschijnlijk ook dik de helft en zelfs meer aan advertentie kosten betalen. Ze laten altijd het bruto bedrag zien, niet het netto. Het lijkt zo dat ze misschien geen winst maken, maar ze doen dit dag in dag uit. Maar ze laten je geloven dat ze zoveel verdienen. Dit is natuurlijk volledig psygologisch om de verkoop te boosten, omdat je als mens eerder iets koopt als het geen negatieve kanten heeft. Als je alleen maar goeie reacties ziet, dan kan het toch niet slecht zijn?

Gratis Traffic Gebruiken

Dit is wat ze je niet vertellen.

Dit is de beste manier om te starten. Bouw een blog om een specifieke niche (topic) heen en schrijf goede content (artikelen), Google zal die indexeren en je hoog in de "Search Engine Results Pages" (oftewel: serp's) ranken. Het enige wat je hoeft te doen is achterover leunen en kijken hoe Google hordes van bezoekers naar je blog toestuurd en die kan je omtoveren tot AdSense kliks. Toch? Nou bijna.

Dit is de procedure, maar ze vertellen niet dat je op deze manier wel duizenden blogs moet maken om het ook maar serieus geld online te verdienen. Ja, je hoort het goed. Je hoofd blog zal redelijke pagina's bevatten die gewaardeerd worden door bezoekers en redelijk geschikt is voor affiliate products. Het merendeel van je andere blogs, zullen alleen opgericht zijn voor AdSense kliks. De artikelen zijn uniek (spun artikels - meer daarover later) maar voegen geen waarde toe aan het internet of voor bezoekers. De bezoekers zullen snel de website verlaten en voor jouw de hoop dat ze weggaan door op een AdSense advertentie te klikken. Dit wordt spam bloggen genoemd en is onethisch als wat. Maar het is wel een manier om veel geld met AdSense te verdienen. Ik raad je dit niet aan, in plaats daarvan raad ik je aan om met maar max 3-5 blogs bezig te zijn. Het belangrijkste is dat je je keywords optimaliseerd en een hoge ranking hebt in Google. In ieder geval:

Laten we beginnen met het bouwen van je eerste blog.

Ik houd het nu nog simpel, maar zal geleidelijk aan meer geadvanceerde technieken bespreken, in de volgende lessen dan :). Laten we voor nu je eerste blog opstarten.

Ga naar blogger.com en login (of sign up voor een Google account - foei als je die nog niet hebt - Google is overal tegenwoordig)

Als je dat gedaan hebt, beginnen we.

Het is belangrijk om te bedenken wat voor blog je wilt opstarten. Dit wordt een niche genoemd, een topic - zoals Geld Verdienen is voor deze blog. Het kan over alles zijn; bloemen, katten, auto's, honden, frisdrank, je eigen leven, MAC - PC, chocola, sport, haarverzorging. Noem het maar op - het zijn allemaal 'niches'. Het moeilijkste hiervan is om de juiste te nemen waar je minstens een jaar lang mee bezig moet zijn. Er is veel te leren hoe je een niche moet zoeken en vinden, maar voor nu neem maar iets wat je leuk vindt, en het hoeft niet direct iets te zijn waar je geld mee kan maken.

Ik zal ook een nieuwe blog opstarten zodat je niets mist van wat ik doe.

Als je ingelogt bent, klik op "Create a blog"

Nu moet je een naam invoeren voor je blog. Als je een zoekmachine geoptimaliseerde blog wilt hebben doe je net zoiets als de screenshot hieronder:



De naam van je blog komt in Google te staan als titel voor je homepagina en dus belangrijk want Google hecht veel waarde aan titels. Om hoog te ranken in Google moet je dus een SEO titel nemen. Het is ook belangrijk om een korte URL te kiezen waar al je keywords in zitten. Mijn geval is "Scuba Diving tips" maar al vele blogs waren gekozen daarvoor, dus heb ik voor een korte genomen waar alleen "Diving Tips" in staat.

Als je URL al genomen is probeer dan een streepje te gebruiken tussen de keywords in. Ik kon ook zoiets doen als: "http://diving-tips.blogspot.com/" of "http://scuba-diving-tips.blogspot.com/". Een paar voorbeelden, maar wel effectief.

Een kleine note: hoe meer competitie in een niche zit, bijvoorbeeld golfen of marketing. Dan zullen er al vele miljoenen blogs aangemaakt zijn in die jaren dat blogger bestaat en dus zal het moeilijk zijn om een goede blog URL te vinden met je keywords erin.

Het is belangrijk om je keywords in je URL te gebruiken en je blog titel en description. Dit zal je rankings enorm voordeel doen geven ten opzichte van andere websites. Dit is echt een groot onderwerp en kan ik nog niet op ingaan, maar geen zorgen ik zal alles behandelen.

Goed, voer de image verification in en klik op continue.

Er zal je nu gevraagd worden om een template te kiezen, het maakt niet uit wat je kiest. Je hebt straks alle tijd om je layout en design van je blog aan te passen. Van alle templates vindt ik toch de minima de meest professionele uitziende template, en vooral omdat je hem goed kan bewerken met HTML zonder al teveel poespas. Je leest deze blog zelfs op een minima gebaseerde template. Hij is goed voor SEO en vergt weinig tweaks om er goed uit te zien.

Klik op "select template" om de minima template te kiezen (of natuurlijk je eigen template)

En nu zie je een pagina dat je blog is aangemaakt, gefeliciteerd! Je bent nu de trotse eigenaar van je eerste blog.

Dat is eigelijk alles wat er voor nodig is om er een op te starten. Nu kan je beginnen met je eerste blog post te maken.

Klik op de "start posting" link om verder te gaan.

Oh, maar laten we eerst nog wat aanpassingen maken aan je blog. Dus klik op "Settings" om je blog SEO klaar te maken.

Je moet hier je blog description intypen. Het is belangrijk om te weten dat je ook hier je keyword moet gebruiken, het liefst twee keer. Maar zorg wel voor een wat langere description als je er voor kiest twee keer je keyword te gebruiken.

De mijne voor de diving blog is in principe gelijk aan de description van deze blog. Alleen de keywords zijn anders en natuurlijk in het engels ;)

Wat je kan doen om een goede SEO ready description te maken en andere keywords te gebruiken is om de '|' (rechtop staande streep) te gebruiken tussen de keywords. Ik zal een voorbeeld geven:

"Geld Verdienen | Internet Marketing | Verdien Geld met AdSense"

In dit voorbeeld heb ik mijn hoofd keyword gebruikt en daar 2 afstammelingen van. Ze hebben alles met elkaar te maken en geeft Google dus de informatie waarover mijn blog gaat. De recht opstaande streep is om de keywords te spreiden. Als die er niet zouden staan zou Google het zo lezen:

"Geld Verdienen met Internet Marketing en Verdien Geld met AdSense"

Daar klopt dus niets van en zal je niet helpen beter te ranken in Google. (lees meer over ZoekMachine Optimalisatie)

Nadat je de description hebt ingevoerd klik je op 'save settings' en zorg ervoor dat je geen enkel vakje aan- of uitklikt. Laat de rest maar staan zoals het is.

Klik op de "Formatting" tab. (bij 'publishing' staat niets belangrijks)

Typ bij "show" 1 in. Dit laat maar 1 post per dag zien en is belangrijk om relevante AdSense advertenties aan te trekken. Dat is echt korst voor een andere post en zoals je merkt heb ik nog veel te posten hier, maar geloof me maar, het is beter om 1 post per pagina te doen. (normaal staat er 7)

Kies je tijd zone, en je favoriete tijdsweergave (komt bij je blog posts te staan).

Bij "Show Link Fields" kies je Yes

Laat voor de rest alles zo staan en klik op "Save Settings".

Kies "Comments" tab.

Kies "Show" voor Backlinks

Klik het rondje voor "embedded below post" (waarschijnlijk al aan)

Kies "Yes" voor woord-verificatie

Je kan je email voor comments invoeren, dit is niet hoofdzakelijk maar als je een comment krijgt word je wel gewaarschuwd.

Kies "Save Settings" en de rest weer zoals het was.

Klik nu op de "Archiving" tab. En zet de archives per maand. (iedereen gebruikt dat)

Klik weer op "Save Settings".

Kies nu voor "Posting" want je bent nu klaar om je eerste blog post te maken!

Je zal opmerken dat je een Title Field hebt en een Link Field. En natuurlijk een grote box waar je je blog post in kan schrijven met de bijbehorende text-editor.

Het is zo belangrijk dat je bij iedere titel van je blog posts je keywords probeert te gebruiken. (de AdSens bots zijn niet dom, maar je kunt ze wel een handje helpen door aan te geven waar je blog over gaat - ook op het gebied van SEO is het belangrijk, vertrouw me maar want dit komt nog terug)

De Link field is niet zo belangrijk, want de posts linken automatisch al terug naar de homepage. Je zou het eventueel voor andere websites kunnen gebruiken. Mijn eerste post is meestal direct to-the-point (maar niet op deze blog) en bevat mijn keywords die ik wil gebruiken voor de blog.

Welcome to Scuba Diving Tips. This blog provides tips and techniques for beginning divers in order to have the best time underwater. If you have questions not covered in Diving Tips please feel free to email your question to info@email.com

Je zou je eerste post ook zo kunnen maken, misschien wat langer. Als je klaar bent, klik op "Publish" en "View Blog". Je hebt zojuist je eerst blog post gemaakt, en dus nu ben je officieel een blogger! Simpel niet?

Je kan nu beginnen met het aanpassen van de layout en design van de website. Standaard staat er al een 'About Me' met een link naar je profile en 'Blog Archive' in de sidebar.

Je kan dit volledig aanpassen zoals jij het wil, klik op een sectie die je wilt aanpassen of verwijderen. Ik verwijder altijd de 'About Me' sectie, want die vind ik waardeloos. Probeer maar eens AdSense toe te voegen om te experimenteren, door op "Add a Gadget" te klikken. Zoek daarna AdSense op en klik op het plusje om het toe te voegen aan je blog. Nu moet je waarschijnlijk een AdSense ID invoeren of het linken (als je er al eentje hebt) met je Google AdSense account.

Let wel op dat je, als je nog geen AdSense account hebt, eerst geverificeerd moet worden door Google. Je moet een week lang content toevoegen aan je blog, en dan moet je applying voor een Google AdSense account. Als je direct een aanvraag doet, word je waarschijnlijk geweigerd.

Note: sinds februarie 2008 moet je voor AdSense een "Privacy Policy" pagina hebben op je blog. Deze kan je maken door een blog post te schrijven en de privacy template te kopieren van de Google blog. Als je klaar bent met het schrijven van de policy, publish het. En daarna moet je een link naar die post in de sidebar van je blog zetten. Dit is uitermate belangrijk als je niet gebanned wilt worden :)

Het duurt zeker een dag of twee tot de Google bots echt doorhebben waar je blog over gaat en dan pas relevante advertenties toont. Geduld hebben is echt iets voor Google.

Goed, nu komt het leuke voor de meeste mensen (not). Je moet nu in ieder geval 1 artikel schrijven (oei ik hoor nu al die non-schrijvers gillen) die je keywords bevatten. Probeer het zeker 500+ woorden te laten bevatten. (momenteel als je hier bent heb je 2600 woorden gelezen - Bravo by the way, veel mensen lezen niet eens tot zover door :D) De artikelen hoeven niet 1000+ woorden te zijn. Maar zeker wel 300+ als je een beetje kwaliteit hebt. Probeer maximaal 1 keer per 100 worden je keyword te laten voorkomen. Anders ziet Google het misschien als spam.

Als je je artikel voor morgen gepublished hebt, kun je stoppen en morgen op de volgende les concentreren. Ik zal je ook een paar technieken laten zien hoe je automatisch je artikelen kan laten schrijven, maar nu moet je het even zelf doen.

Ondertussen kun je gewoon wat spelen met sections van je page elements. Blog font (letter type), grote, kleuren en posities. Probeer maar gewoon wat zodat je gewend raakt aan de interface van blogger.

That's it for today, folks.

Cheers,

Husky

Je kan de rest van de lessen hier vinden;

Geld Verdienen met Bloggen - Les 2

Geld Verdienen met Bloggen - Les 3

1 opmerking:

Online geld verdienen zei

Mooi en duidelijk artikel. Kan ik wel gebruiken op mijn startpagina, als je het niet erg vindt. Denk dat veel van mijn bezoekers er wat aan hebben!

Een reactie posten

Contact informatie

Heb je vragen over de content op de pagina of de hele blog?
Om contact met me op te nemen kun je een email sturen naar Grizzly en ik zal proberen die zo spoedig mogelijk te antwoorden.